Реал Мадрид приема Барселона в гвоздея на 32-ия кръг в испанската Ла Лига. Мачът на мачовете в Испания е от 22:00 часа на "Сантяго Бернабеу“ в Мадрид.

Реал, който през седмицата успя инфарктно да си осигури място сред полуфиналистите в своя турнир – Шампионска лига, ще опита да увеличи аванса си на върха в класирането пред големия съперник. В момента тимът от Мадрид има преднина от 8 точки.

Барселона влиза в мача след разочароващото отпадане от Турнира на богатите на четвъртфиналите. Хората на Шави имат аванс в Ла Лига от само 2 точки пред сензацията на сезона Жирона, като целта е тази разлика да бъде увеличена.

Двата отбора влизат в сблъсъка след по четири успеха и едно равенство в последните си пет шампионатни двубоя, пише "Фокус".

Играчите на Карло Анчелоти спечелиха последните два двубоя между тимовете. Те победиха във финала за Суперкупата на Испания с 4:1, а преди това в първия мач в Ла Лига за сезона спечелиха като гости с 2:1.

В последните си пет домакински мача във всички турнири Реал имат 3 успеха и 2 равенства. В последните си пет двубоя като гост във всички турнири Барселона също има 3 победи и 2 равенства.

За Реал извън сметките са контузените Давид Алаба и Тибо Куртоа, а до последно остава под голяма въпросителна участието на Ферлан Менди.

За Барселона не са на разположение контузените Алехандро Балде и Гави.