Треньорът на Барселона Шави остава доволен от играта на своя отбор в дербито с Реал Мадрид. Каталунците загубиха с 2:3 след попадение на Джуд Белингам в самия край на мача.

"Гордея се с отбора. Мисля, че играхме по-добре от Реал. Създадохме повече положения, защитавахме се добре. Контролирахме мача и не заслужавахме да загубим. Вкараха ни голове на контраатаки. Жалко. Заслужавахме по-добро. Можем да мислим само за второ място. Имам смесени чувства. Имайки предвид начина, по който играхме, логичният резултат би бил победа, но има някои неща както в нас, така и в работата на съдията, които не можем да контролираме“, каза Шави, цитиран от "Марка".

Реал Мадрид има 81 точки и е начело в испанското първенство, Барселона е втори със 70 точки.

Шави коментира липсата на технология на голлинията в испанската Ла Лига, поради което останаха съмнения за незачетен гол в полза на Барса.

"Да, позорно е, че няма технология на голлинията “, каза Шави след мача.

В 28-ата минута на мача вратарят на Реал Мадрид Андрей Лунин изчисти топката от линията след удар на крилото на Барселона Ламин Ямал. ВАР от няколко камери прецени ситуацията и подкрепи решението на рефера Сесар Сото Градо, че няма отбелязан гол.