Жозе Моуриньо очерта какво иска от следващата си работа като треньор, докато очаква оферти. Енигматичният португалец е без клуб, откакто бе освободен от Рома през януари.

Оттогава името му постоянно е свързвано с различни отбори по целия свят, но Специалния е убеден, че му е още рано за екзотика като Саудитска Арабия и има още много какво да даде на европейския футбол.

Във Висшата лига на Англия Жозе премина през Челси, Манчестър Юнайтед и Тотнъм и соченото за най-силно първенство в света винаги е опция за него. Пред The ​​Telegraph, цитираният от „Webcafe“ специалист, обясни какво ще е основното му искане:

"Единственото нещо, което искам, е целите и задачите да бъдат установени от всички по честен начин - заяви той. - Не мога да отида в клуб, в който заради моята история, целта ще е да спечеля титлата. Не. Единственото нещо, което искам е, нещата да бъдат честни. Мислите ли, че ако бях в голям клуб от Висшата лига и бяхме шести, седми или осми в таблицата, все още щях да съм на работа?

Това, което казвам е, че хората трябва да гледат на мен така, както гледат и на останалите. За мен е важно какви са целите на даден клуб и дали аз мога да кажа, че съм готов да се боря за тях. Не искам да е тотално реалистично, но поне да е полуреалистично. Защото, когато отидох в Рома, никой не мечтаеше за европейски финали, а ние го направихме. Не е възможно да отида в клуб, който почти е изпаднал и целта е да спечеля Шампионската лига. Хубаво е, но не е честно."