Мениджърът на Челси Маурисио Почетино беше изключително разочарован от резултата 0:5 от Арсенал, но също така и от непостоянството на неговите футболисти. Аржентинският специалист няма и обяснение за поведението им, само няколко дни след като оказаха жестока съпротива на Манчестър Сити в полуфинал за Купата на Англия.

Леандро Тросар откри резултата за Арсенал в отложения мач от 29-ия кръг още в 4-ата минута, след което през втората част на два пъти се разписаха Кай Хаверц и Бен Уайт, за да оформят необичайно големия резултат в полза на артилеристите, отново с преднина на върха.

Почетино също така се опита да си обясни как тимът му пуска пет безответни гола и играе тотално лежерно, след като преди това е имал поредица от осем мача без поражение. А тази загуба удря и по амбициите на тима да си гарантира участие в европейските турнири за следващия сезон.

"Когато имаме лоши дни, ние изглеждаме така. Когато сме добри, ние сме способни на всичко", каза Почетино пред репортерите. „Не можем да обвиняваме играчите, няма и да го направя. Нямаме и право да обвиняваме млади момчета, които дойдоха тук и след като претърпяха някои обстоятелства, излязоха да се борят срещу отбор, който се готви да спечели Висшата лига, затова предпочитам да ги оправдая и да ги запазя.

Ясно е, че сме разочаровани от нашето представяне, но няма да кажа нещо, което е несправедливо и да описвам играчите, поведението ни по неподходящ начин, допълни специалистът.

За да се върне на пътя на победите и да остави шансове за участие в Европа, Челси ще трябва да измъкне позитивен резултат от гостуването на 4-ия в класирането Астън Вила в събота, а на 2-и май приема 5-ия Тотнъм.

"Наясно съм, че ни чакат тежки мачове и реално сме влезли в серия от дерби-срещи. Но няма по-добро училище за характери от този тип срещи. Ще си поговорим в съблекалнята и вярвам, че ще бъдем отново наред след това", завърши Почетино.