Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес пристигна в Париж тази сутрин и се очакваше да обядва с френския президент Еманюел Макрон, съобщи вестник AS. На тази среща ще присъства и директорът на испанците Емилио Бутрагеньо. Най-вероятно основната тема на разговор между тях е свързана с евентуалното участие на Килиан Мбапе на Олимпиадата в Париж.

Както е известно, Реал Мадрид е следващият клуб на френския национал, който ще напусне Пари Сен Жермен като свободен агент това лято.

Макрон силно се надява нападателят да играе за Франция на Олимпиадата. От "Кралския клуб" обаче вече са изпратили писмо до местната футболна федерация, че няма да позволят на своите френски футболисти да играят в Париж, ако преди това са участвали на Евро 2024. Разбира се, Мбапе ще бъде в състава на Франция за Европейско първенство в Германия и затова президентът на държавата ще трябва лично да убеди Перес да даде разрешение на стрелеца да се състезава на Олимпиадата, допълва „Труд“.

Мбапе ще стане свободен агент на 30 юни. Световните медии отдавна пишат за пристигането му в Реал, а майка му Файза Ламари, която е и негов агент, отговори на въпроса в кой клуб ще продължи кариерата си. Испанските медии изтълкуваха отговора й като почти сигурно пристигане на френския нападател в Мадрид. Очевидно единственото неизвестно в тази история е кога Реал ще обяви подписването на петгодишniq договор с 25-годишния нападател, който е вкарал 256 гола и е асистирал за още 108 в 307 мача за Пари Сен Жермен. Ламари бе попитана къде ще продължи кариерата си Мбапе, а тя кратко отговори: „Мисля, че вече знаете това“.

Мбапе се присъедини към ПСЖ през 2018 г. за 180 милиона евро от Монако. Въпреки че игра с Лионел Меси и Неймар, той не успя да спечели Шампионската лига. Не му се получи и тази година, след като ПСЖ отпадна на полуфиналите от Борусия Дортмунд.