Директорът на мъжкия национален отбор на Германия Руди Фьолер, който прекара 25 години като футболист и ръководител в Байер Леверкузен, заяви след поражението на германския тим във финала на Лига Европа от италианския Аталанта с 0:3, че резултатът не променя факта, че Байер стана автор на страхотна история през настоящия сезон.

"Резултатът не променя факта, че Байер Леверкузен написа страхотна история и впечатли Германия и Европа", каза Фьолер и добави:

"Футболистите, треньорът и целият отбор накараха цяла футболна Германия да се гордее."

Нападателят Йонас Хофман бе сред играчите, които заявиха, че биха предпочели да загубят по-малко важен мач за край на серията без поражение.

"Беше ясно за всички нас, че серията ще приключи на някакъв етап. Но бихме предпочели да бяхме загубили някоя среща в Бундеслигата", заяви Хофман, а старши треньорът Шаби Алонсо се съгласи с думите: "Не е лесно да забравиш загуба във финал."

Сега за отбора от Леверкузен предстои финалът в турнира за Купата на Германия, където ще се изправи срещу втородивизионния Кайзерслаутерн.

Германският канцлер Олаф Шолц поздрави Байер Леверкузен в социалната мрежа "Екс" за силното представяне през сезона, въпреки поражението в последния мач на Лига Европа.