Старши треньорът на Севиля Кике Санчес Флорес разкритикува Барселона за отношението към големите имена на клуба, след като каталунците обявиха по-рано, че ще се разделят с наставника Шави Ернандес в края на сезона.

Решението идва само четири седмици, след като Шави потвърди, че ще спази последната година от договора си и ще води Барселона през следващия сезон. Той обяви през януари, че ще подаде оставка в края на кампанията, но промени позицията си през миналия месец.

Кике Санчес Флорес напомни как бившият играч на Барселона Роналд Куман е бил уволнен през 2021 година, а голмайсторът на клуба за всички времена Лионел Меси не е могъл да подпише нов договор поради проблеми с финансите на клуба.

"Не трябва да казвам това, но колко зле се отнася Барселона към своите легенди? Каква лоша серия", каза Флорес преди последния мач на Севиля за сезона в Ла Лига срещу Барселона в неделя.

"С Куман, с Меси, а сега с Шави. Колко лошо... Иска ми се клубовете да се отнасят добре с легендите си. Би било фантастично. Това е наследство за връзката между треньорите и феновете. Свързва много, ако отношението към легендите е добро. Шави е легенда на клуба. Той спечели лигата през миналия сезон, но футболът има къса памет. Тази година той беше под въпрос от първата минута. Съмнявам се, че критиките към него са правилни", коментира още наставникът на Севиля, цитиран от агенция "Ройтерс".

Барселона ще завърши сезона на второ място в Ла Лига след шампиона Реал Мадрид, а Шави Ернандес ще води отбора в мача със Севиля.

"Шави е преживял много неща като играч и свърши добра работа като треньор. Ще го прегърна силно, ще поговорим", завърши Кике Санчес Флорес.