"Ако Манчестър Юнайтед не ме иска, ще отида да печеля трофеи другаде, защото това съм правил през цялата си кариера". Това обяви мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг на въпрос относно бъдещето си на "Олд Трафорд".

Вчера "червените дяволи" триумфираха с ФА Къп след победа над градския съперник Манчестър Сити с 2:1 във финала на "Уембли", но само ден по-рано медиите на Острова съобщиха, че Тен Хаг ще бъде уволнен.

"Когато поех отбора, всичко беше каша, сега градим отбор за бъдещето. Нормално е да има спадове, но отборът се развива и в крайна сметка трофеите са най-важни. Имаме и идентичност, но за това трябват здрави играчи. Висшата лига е изключително трудна и ти трябва добър състав и футболисти на разположение. Имаме още много работа, но сме точно там, където искаме да сме", коментира Тен Хаг.

"Два трофея и три финала за две години не е зле, но аз не съм доволен, трябва да сме по-добри", допълни нидерландецът, който заяви, че не знае дали ръководството на клуба е разговаряло с други треньори за мениджърския пост на "Олд Трафорд".