Бившият капитан на националния отбор на Алжир Рияд Марез се оплака, че не е попаднал в състава на селекционера Владимир Петкович за следващите две световни квалификации, съобщи АФП.

"Много ми беше на сърце да бъде в отбора. Разбира се, уважавам избора на селекционера, но ще си взема бележка", написа 33-годишният Марез в профила си в социалната мрежа Х.

Босненският специалист обяви в четвъртък състав от 25 играчи, в който не присъства бившата звезда на Манчестър Сити, който в момента е футболист на Ал-Ахли от Саудитска Арабия.

Тимът на Алжир ще играе срещу отборите на Гвинея на 6 юни и след това срещу Уганда четири дни по-късно.

"Случаят на Марез е важен. Четох пресата и говорихме през март. В онзи момент Марез поиска да не играе", обясни избора си Петкович. "Разбрахме се, че когато е готов, ще ме потърси. Аз включих Марез в разширения състав, но не получих обаждане от него и сметнах, че не е готов да се върне. Вратата е отворена за него", каза още треньорът.

"Не получих обаждане нито от селекционера, нито от федерацията. Имах малък проблем с коляното и затова почивах в последните два шампионатни мача, за да бъда готов за световните квалификации", каза от своя страна Рияд Марез.

Той не беше извикан и за приятелските мачове с Боливия и Република Южна Африка през март. последното му участие за националния тим бе по време на Купата на африканските нации в Кот д'Ивоар, където той разочарова и не помогна на тима да премине груповата фаза.