Бившият вратар на четирикратния европейски клубен шампион Байерн Жан-Мари Пфаф заяви, че настоящият страж на гранда от Мюнхен Мануел Нойер трябва да извърви още дълъг път, преди да стане най-добрият вратар в света.

Пфаф, който бе заявил преди години, че всичките голове, които е допуснал през кариерата си са били неспасяеми за който и да е вратар, направи днешното си изказване по повод грубата грешка на Нойер при загубата на Байерн от Борусия Мьонхенгладбах в първия кръг на Бундеслигата.

"Той е един отличен вратар, разбира се. Едър, мощен, със силен характер. Но дали е най-добър в света? Той все още е млад", заяви 57-годишният Жан-Мари Пфаф за авторитетното германско издание "Абендцайтунг".

"За да бъде най-добрият вратар в света, Нойер ще трябва да изиграе няколко силни сезона в Байерн, в които да се представя на високо ниво и да бъде постоянен", допълва легендарният страж на Белгия.

"Грешката на Нойер при гола на Гладбах беше неприятна за него, но животът продължава, ако си голям, трябва да преминеш през това. Нойер ще стане голям", прогнозира бившият вратар на баварците.