Известният футболен спец Дрор Кащан ще поеме отбора на Израел, стана ясно след неговата среща с президента на Израелската футболна асоциация Ицках Менахем.

В понеделник се очаква 61-годишният специалист да бъде официално одобрен от изпълнителния комитят на Израелската футболна асоциация и ше води отбора в квалификациите за ЕВРО 2008. Кащан е най-известният израелски треньор, с 6 шампионски титли и 5 купи на Израел. Той има договор до 2006г. с отбора на "Апоел"(Тел Авив), с който преди 4 години достигна до четвъртфиналите в турнира на УЕФА.

Въпреки, че все оше не е официално утвърден, и по-евентуалния договор трябва да се уточнят много детайли, Кащан коментира за медиите в Израел:"Ще бъда щастлив да бъда новият треньор на Израел. Остава ни да проведем няколко среши и да обсъдим бъдещия план." Президентът на ИФА менханем също изказа задоволство: "Кащан е достоен треньор и съм изключително радостен, че се съгласи да води нашия национален отбор."

Кащан ще наследи на поста Авраам Грант, който подаде оставка миналия месец, въпреки че Израел не допусна нито едно поражения в квалификациите за мондиал 2006.