За първи път от създаването на Шампионската лига два германски клуба са на полуфинал в турнира. В петък Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд могат да се паднат един срещу друг и да играят три мача помежду си в рамките на десетина дни, тъй като се срещат и в шампионатен сблъсък.

Крилото на баварците Ариен Робен заяви по-рано, че предпочита да се изправи срещу Борусия Дортмунд на финала на стадион "Уембли". На различно мнение са президентът на Байерн Ули Хьонес и почетният президент Франц Бекенбауер.

"Много съм доволен, а това говори много, щом съм доволен. Байерн спечели заслужено с 2:0 срещу Юве и на реванша", каза Франц Бекенбауер пред "Скай".

"Предпочитам да се паднем срещу Дортмунд на полуфиналите, защото така Байерн Мюнхен ще се класира на финала", добави Кайзера.

През този сезон Байерн най-после сложи край на негативната серия срещу "черната си котка" Борусия Дортмунд. Баварците спечелиха суперкупата на Германия след победа с 2:1 над "жълто-черните" през лятото, завършиха 1:1 в Мюнхен за първенство и елиминираха Борусия с 1:0 за купата.

Преди това мюнхенци бяха в серия от 5 поредни загуби - четири за първенство и финалния мач за купата на Германия през пролетта на 2012 година, когато Дортмунд съсипа Байерн с 5:2. Очевидно новият шампион на Германия вече не се страхува от "бандата на Клопо".

"Смятам, че Борусия е напълно преодолим отбор. Много по-лесен съперник от испанските тимове. Ние искаме да се класираме на финала и Дортмунд е отборът, срещу който имаме най-големи шансове", отсече президентът на мюнхенци Ули Хьонес, цитиран от "Билд".

Байерн има причина да иска сблъсък с Дортмунд: в търсене на реванш за горчилката от сезон 1997/98. Тогава след 180 минути двата тима не си вкараха гол. Стефан Шапюиза взриви "Вестфаленшадион" със златен гол в 109-тата минута на реванша и класира Борусия на полуфинал.