Намиращият се в трудно финансово състояние Вердер Бремен измъкна щастлива и до голяма степен незаслужена победа с 1:0 срещу новака Айнтрахт Брауншвайг, в двубой от първия кръг на Бундеслигата.

"Бременските музиканти", които отпаднаха още в първи кръг в турнира за купата на Германия, вкараха победния си гол в 82-та минута чрез Златко Юнузович.

Двата тима изиграха слабо първо полувреме, в които завърналият се в елита след 28 години отбор от Брауншвайг с нищо не отстъпваше на Вердер, който се намираше в серия от 14 мача без победа.

Нилс Петерсен можеше да изведе Вердер напред в резултата в началото на срещата, но би неточно с глава в най-чистата ситуация преди почивката. След паузата отново бившият нападател на Байерн пропусна да отбележи.

В средата на втората част крайният защитник на Айнтрахт Кен Райхел нанесе силен изстрел от дистанция, но напречната греда спаси гостите. Малко по-късно Ермин Бичакчич направи страхотен пропуск за домакините.

Както е известно, Айнтрахт Брауншвайг и Вердер Бремен са сред фаворитите на големия Франц Бекенбауер за изпадащи отбори в края на настоящия сезон.