Френският съдия Тони Шапрон, който се прочу, след като ритна футболист по време на мач и го изгони, отнесе наказание от 6 месеца. 

Миналия месец арбитърът шокира всички, след като по време на двубоя Нант – ПСЖ изгони Диего Карлос от Канарчетата, който неволно го спъна, докато двамата тичаха един до друг. Реферът така се ядоса, че дори посегна да ритне играча. 

В резултат френската футболна федерация наложи сурова санкция на Шапрон и съвсем закономерно отмени наказанието  на Карлос. 

„Бяхме уведомени за решението на Дисциплинарната комисия и го приемаме. След като изтърпи наказанието си, Тони Шапрон отново ще може да ръководи мачове от Лига 1 и Лига 2“ заяви техническият директор на френските съдии Паскал Гарибиан. 

45-годишният рефер обаче така или иначе обяви, че прекратява кариерата си след края на сезона, тъй като името му завинаги бе опетнено. Той заяви, че съжалява за случилото се. 

„Играчът на Нант се блъсна в мен и почувствах сериозна болка, където преди това имах контузия. Инстинктивно посегнах с крак, което бе грешка“ заяви съдията, който има над 400 мача в кариерата си.