Садио Мане пропусна дузпа и след това се разписа на два пъти при победата за Сенегал с 3:0 срещу Кения в среща от група "С" в турнира за купата на африканските нации. Сенегалският отбор ще играе на осминафиналите, след като спечели 6 точки, заемайки втора позиция в крайното класиране.

В 29-ата минута ударът на звездата на Ливърпул - Мане, от бялата точка беше спасен от Патрик Матаси и това изглеждаше сериозен пропуск, след като сенегалците не успяваха да се разпишат. Все пак Исмаила Сар откри резултата в 63-ата минута след асистенция на Ламине Гасама, а в 71-ата минута Садио Мане реши всичко в двубоя след ново подаване на Гасама.

Пет минути след това беше отсъдена втора дузпа за Сенегал, а Филемон Отиено получи червен картон. Садио Мане този път реализира 11-метровия наказателен удар, за да оформи класическия успех за Сенегал.

Кения има 3 точки на трето място и на теория има шанс да продължи напред. В кенийския състав 90 минути игра бившият защитник на българския Славия - Абуд Омар. В другата среща от тази група Алжир очаквано победи аутсайдера Танзания с 3:0, за да завърши на първа позиция в групата с пълен актив от 9 точки. 

Адам Онас се разписа на два пъти в последните шест минути на първата част, а Ислам Слимани беше открил резултата в 35-ата минута на двубоя. Танзания участва в надпреварата за първи път от 1980 година насам, но не успя да спечели точка, отбелязвайки само два гола в три мача. Алжир направи девет промени в състава си след решителния успех над Сенегал в предишния кръг на груповата фаза.