Завръщането на Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук веднага се отрази позитивно на Оклахома Сити. 

Тази нощ Тъндър прекъсна серията на Кливланд от 8 поредни успеха, печелейки със 103:94 у дома. Гръмотевиците се възползваха от отсъствието на ЛеБрон Джеймс за гостите, който пропусна мача заради болки в  коляното, но се счита, че проблемът не е сериозен и той просто е имал нужда от почивка. 

Уестбрук се отчете с 26 точки, 8 асистенции и 7 борби, а Кевин Дюрант добави 19 точки за 4-ия пореден успех на отбора, който подобри баланса си до 9-13 и продължава да се приближава до отборите пред себе си. 

Кайри Ървинг отбеляза 20 точки за Кливланд, но успя само в 7 от 21 изстрела от игра. В  края на втората част  той притесни своя тим, когато удари коляното си с тома на Уестбрук и падна на земята, но след като се прибра в съблекалнята, се завърна след почивката. 

Домакините се откъснаха в третата част, когато вкараха 10 поредни точки и поведоха с 67:57. Разликата стигна до 83:66, преди Кавалерите да се приближат до 91:95 2 минути преди края. За обрат обаче нямаха сили. 

В другия мач от деня Хюстън надви Сакраменто със 113:109 след продължение. Джеймс Хардън водеше Ракетите с 44 точки, от които вкара 10 в добавените 5 минути. Гардът изравни резултата с тройка 20 секунди преди края на редовното време, а след това вкара първите 9 точки за отбора си, който поведе със 104:96 и удържа петия си успех в последните 6 срещи.