Суперзвездата на НБА ЛеБрон Джеймс се договори с Кливланд да подпише договор за 2 сезона с отбора срещу общо 47 милиона долара. 

Той ще получи 23 милиона за първата година, а другото лято има опция да напусне ако реши, което обаче едва ли ще се случи, тъй като вече на няколко пъти, след като се завърна в състава той изтъкваше, че не смята да си тръгва. 

ЛеБрон изведе Кливланд до финал в Лигата и игра невероятно срещу Голдън Стейт, но без помощта на Кевин Лав и Кайри Ървинг, които бяха контузени, тимът загуби в 6 мача. 

Лав обаче ще може да се реваншира, тъй като след разговор с Джеймс се обвърза официално с Кавалиърс за 5 сезона срещу 113 милиона долара. Двамата са изчистили противоречията помежду си и ще атакуват отново върха заедно с Кайри Ървинг. 

Друг важен играч – Иман Шъмпърт също се е разбрал да преподпише, като за 4 години ще прибере 40 милиона. Остава това да направи и крилото Тристан Томпсън, макар че разговорите с него не вървят много добре. Малко вероятно е в отбора обаче да остане Джей Ар Смит, известен с проблемия си характер. В Кливланд обаче се завърна Мо Уилямс, който ще подсили гардовата линия. 

Другият основен претендент за титлата – Сан Антонио, също обяви нови договори на своите играчи. Символът на отбора Тим Дънкан се договори за два сезона срещу 10 милиона долара, а и ЛаМаркъс Олдридж официално е част от Шпорите. 

В Портланд все пак имаха поводи за радост, след като гардът Деймиън Лилард официално поднови контракта си и ще остане в състава през следващите 5 сезона срещу 120 милиона. Друг плеймейкър – Горан Драгич пък ще бъде част от Маями, като за 4 години сметката му ще се увеличи с 86 милиона.