Легендата на НБА Чарлз Баркли не смята, че Стефан Къри е най-добрият играч в Лигата, въпреки страхотния сезон, който направи. 

Гардът бе избран за МВП на кампанията, а след това бе в основата на спечелената от Голдън Стейт Уориърс титла. Въпреки това Баркли има различно мнение. 

„Стеф Къри не е по-добър от ЛеБрон или Антъни Дейвис. Наистина той е страхотен играч, но не е на нивото на тези момчета“ заяви сър Чарлз, който държи и на мнението си, че отбор от стрелци трудно може да има успехи. 

„Анализатор съм от 16 години и продължавам да смятам, че с такъв стил няма как да си успешен отбор. Аз продължавам да смятам, че един тим има нужда от мощни играчи. Факт е, че със стрелци като Къри и Клей Томпсън можеш да се противопоставиш, но колко отбори имат такива?“. 

„Това винаги е бил спорт за големите момчета. Сан Антонио разбра това и за мен това е в основата. Разбира се поздравления за Уориърс и техните прекрасни фенове, но аз съм сигурен, че с Кевин Лав и Кайри Ървинг, Кливланд щеше да е шампион“ каза още Баркли.