Кливланд Кавалиърс изглежда като все по-сериозен фаворит за титлата в НБА. След като тимът задържа ЛеБрон Джеймс, Кевин Лав и Матю Делаведова с нови договори, сега и Джей Ар Смит ще продължи да носи екипа на тима. 

Първоначално стрелецът отказа да активира опцията, според която щеше да получи 6,8 милиона долара за следващата година, явно надявайки се на по-солиден контракт, но след като това не стана, реши да остане в отбора. 

„Измина доста време през лятото, но мога да кажа със сигурност, че чакането си струваше. Когато първоначално се отказах от договора си исках да видя каква е ситуацията в НБА и къде бих могъл да се впиша най-добре. Сега обаче съм доволен, че оставам в тази страхотна организация, в търсене на голямата цел – титлата” заяви Смит в Инстаграм.  

Той пристигна в Кливланд след началото на сезоно заедно с Иман Шъмпърт и записа средно по 12,7 точки до края на кампанията. В плейофите се отчете с по 12,8 точки, но отнесе наказание от два мача заради удар в лицето срещу Джей Краудър от Бостън. Според мнозина обаче, Смит е можел да бъде на много по-добро ниво, особено във финалната серия срещу Голдън Стейт.