Неманя Биелица отново се превърна в герой за Сърбия на европейското първенство по баскетбол. Ден след отличния си мач срещу Испания, той вкара секунда преди края на мача и донесе 68:66 на своя тим срещу Германия. 

Това бе втора победа за сърбите в турнира, но тя дойде много трудно, като мачът мина през многобройни смени на водачеството и изравнявания, без някой от отборите да успее да се откъсне решаващо. 

В последните минути Зоран Ерцег вкара важна тройка за сърбите, за да изравни при 62:62. Балканците имаха аванс от 66:63 в последната минута, когато обаче Хайко Шафарцик изравни с точна стрелба отдалеч 23 секунди преди края. 

Сърбите изцедиха часовника, а домакините направиха две нарушения, на които имаха право преди да започнат да се изпълнят. До края имаше по-малко от 4 секунди, когато Биелица излезе от заслон и атака от крилото със стрелба с висока парабола, която се оказа успешна. Домакините така и не стигнаха до добър изстрел при последния си шанс. 

Биелица завърши с 12 точки за победителите, които бяха трагични от дистанция – 4 от 30, а може би и умората от мача с Испания си каза думата. Дирк Новицки и Тибор Плайс вкараха по 15 за Германия, за която това бе първа загуба в турнира. 

В други мачове Русия загуба за втори път, като сега падна със 79:82 от Полша. За поляците това бе втори успех. Македония надви Холандия със 78:71, а Белгия нямаше проблеми срещу Естония – 84:55 и втори пореден успех.