Феновете на Чикаго Булс могат да си отдъхнат, защото голямата звезда на отбора Дерик Роуз ще може да поднови баскетболни дейности след 2 седмици. 

Вчера гардът претърпя успешна операция на лявата скула, след като пострада по време на първата тренировка, когато бе ударен с лакът от съотборник и получи фрактура. 

Обичайния период за възстановяване от подобни травми е около 6 седмици, но при професионални спортисти периодът може и да намалее, като те използват предпазна маска или очила. 

„Неприятно е, че той ще трябва да пропусне доста голяма част от тренировъчния ни лагер, защото това е важен период, в който се поставят основите за сезона, особено когато трябва да свикваме с философията на новия треньор“ заяви Пау Гасол. 

Роуз обаче ще може да присъства на заниманията, да тича и да се готви във физически план, като наблюдава внимателно работата на Фред Хойбърг, който замени Том Тибодо след края на миналия сезон.  

Биковете започват сезона с мач срещу ЛеБрон Джеймс и Кливланд Кавалиърс на 27 октомври, като има надежда, че плеймейкърът на отбора ще може да вземе участие в него.