Ако не бе променил решението си в последния момент през лятото, ДеАндре Джордън сега щеше да носи екипа на Далас Маверикс. 

След като първоначално обеща да премине при тексасци, той бе убеден от съотборниците си от ЛА Клипърс да не напуска тима и в крайна сметка остава при калифорнийци, а тази нощ се отчете с 6 точки, 15 борби и 4 чадъра за победата на Ножиците над Далас със 104:88. 

„Беше определено емоционален двубой. Все пак това бе първият ни мач за сезона у дома и искахме да зарадваме феновете си” коментира дипломатично центърът след сблъсъка, който бе изпълнен с груби нарушения и 4 технически фаула, с което се видя, че се е оформило ново съперничество. 

Блейк Грифин наниза 26 точки и добави 10 борби за втория успех на Клипърс, а Джамал Крофърд и Остин Ривърс помогнаха със съответно 15 и 14 точки от пейката. Направи впечатление и това, че треньорът Док Ривърс балансира умело игровото време на своите играчи, използвайки широка ротация и нито един от тях не бе на терена повече от 27 минути. 

Домакините се откъснаха през второто полувреме и успяха да го затворят без проблеми. Поражението бе първо за Маверикс, които бяха без Дерън Уилямс и Уесли Матюс, като първият бе с лека травма, а вторият получи почивка. 

В другите два мача от деня Мемфис удари като гост Индиана със 113:102, след като 7 играчи завършиха с двуцифрен актив. За Пейсърс поражението бе второ поред. Атланта пък спечели със 112:101 в Ню Йорк срещу Никс и записа първи триумф. Джеф Тийг завърши с 23 точки за победителите, а Ал Хорфорд помогна с 21.