Легендата на НБА Чарлз Баркли заяви, че знаменитият тим на Чикаго Булс от 90-те години е нямало да остави шансове на настоящия Голдън Стейт. 

Биковете спечелиха 72 победи през сезон 1995-96 водени от Майкъл Джордън и Скоти Пипън и сега мнозина смятат, че Стеф Къри и компания са способни да подобрят постижението, след като стартираха кампанията с 24 поредни триумфа и в момента са 25-1. Баркли обаче е категоричен. 

„Онзи отбор на Булс щеше да смаже този Голдън Стейт, който е твърде нисък. Хайде стига. Кой от тях ще пази Скоти Пипън и Майкъл Джордън? А какво ще кажете за Денис Родман?” заяви бившият играч на Филаделфия, Финикс и Хюстън. 

„Мисля, че Джордън, Пипън и Родман щяха да бъдат много доволни да имат срещу себе си съперник, който играе по начина на Голдън Стейт. Сега играта е много по-лесна. Представятели си, ако Джордън не бе докосван, колко точки щеше да има? Родман щеше да ги разбие от борби” добави Баркли, който има своя фаворит за титлата. 

„Продължавам да смятам, че Сан Антонио е основният претендент за титлата този сезон. Не трябва да изпадаме в еуфория, просто защото Уориърс се справят толкова добре сега” сигурен е той. 

Според индекса на представянето на ESPN шансовете на Голдън Стейт да спечелят 70 победи се оценяват на 60,9%, да триумфират в 71 мача – 47,2%, да вземат 72 – 33,3%, а да счупят рекорда е 20,8%.