Баскетболният шампион Лукойл Академик беше избран за отбор №1 на месец декември в анкетата на "Пресклуб България".

"Студентите" заслужиха приза, благодарение на класирането си в Топ 32 на турнира за Купата на ФИБА Европа. Наставникът на тима Тони Дечев пък получи наградата за треньор №1 на изминалия месец.

Спецът коментира представянето на Лукой на международната сцена. Снощи тимът допусна трета загуба в група "Р" след 63:71 точки (21:20, 14:16, 10:23, 18:12) от белгийския Антверп. Така "студентите" останаха с една победа и три поражения във втората фаза на Купата на ФИБА.

"Отборът се намира в труден период. Още след нова година имахме болести, контузии. Но това е част от нашата работа с трябва да се справяме. Отдавам лошото състояние и начина, по който играе, на умората. Когато е един тим има проблеми и е нарушена ротацията, не може да се води добър тренировъчен процес и това процес".

"Ние сме оптимисти и смятам, продължаваме да имаме шансове, отборът е показвал, че в трудни моменти може да играе добре. Мисля, че в двата мача, които остават от групата, можем да спечелим и да стигнем до следващата фаза на турнира. Нещата не зависят само от нас. Вчера зависеха от нас, а ние за пореден път изиграхме едни лоши пет минути".

"Отборът проявява една слабост в дълъг период от срещата да изпитва трудности в нападение, което е неприсъщо за българските тимове. Откакто помня, винаги българският баскетбол е страдал от лоша игра в защита и никога в нападение", заяви Дечев.