Лидерът на ЛА Клипърс Блейк Грифин е счупил ръката си, след като ударил човек от екипа на своя отбор, съобщават американските медии. 

Според ЕSPN до инцидента се стигнало, след като двамата се скарали в ресторант в Торонто по време на турне на отбора, а причината била тежкото поражение от местния Раптърс. 

Получил се физически сблъсък, като Грифин ударил мъжа, а след това го направил отново и извън заведението, където скандалът продължил. Потърпевшият получил наранявания по лицето. 

В официално съобщение от Клипърс потвърдиха случилото се, като естествено се разграничиха от действията на играча. Инцидентът ще бъде разследван и се очакна Грифин да отнесе и наказание. 

Грифин ще отсъства между 4 и 6 седмици, така че най-вероятно ще се върне през март. Той така или иначе пропусна мачовете от последния месец, след като получи мускулен проблем, но се очакваше скоро да се завърне на терена. Без него обаче отборът спечели 11 от 14 мача до момента, така че липсата му може и да не бъде чак толкова неприятна.