Мемфис Гризлис получи сериозен удар, след като се оказа, че центърът на тима Марк Гасол е със счупена кост на крака и ще бъде аут за неопределено време. 

Испанецът пострада в мача с Портланд, макар че се контузи без да има съприкосновение със съперник. Направените тестове обаче показаха, че травмата е сериозна като има съмнения, че може да е аут до края на сезона. 

„Марк е много важна фигура за нас и нашата основна задача е той да се оправи напълно преди да се върне. Той е аут за неопределено време, като след време ще разкрием повече за състоянието му” заяви генералният мениджър на отбора Крис Уолъс. 

Гасол има средно по 16,6 точки и 7 борби от началото на сезона, като до голяма степен именно около него се гради всичко, така че липсата му ще бъде крайно разочароваща за отбора. 

Мемфис е с баланс 30-22 на Запад, но лоша поредица може да постави под съмнение участието на отбора в плейофите. Резервният център Брандън Найт се възстановява от операция и при това положение на позицията вероятно ще бъде пратен Зак Рандолф, като и Райън Холинс ще помага.