Атланта нанесе тежко поражение на Индиана в мач за шестата плейофна квота от Източната конференция на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). Хоукс спечелиха с категоричното 104:75 и не само запазиха мястото си, но вече са само на победа от лидерите в Югоизточната дивизия Маями и Шарлът.

Ал Харфърд и Пол Милсап отбелязаха по 18 точки за Атланта, а Кайл Корвър добави 14. В основата на разгромната победа обаче беше впечатляващата отборна игра в третата четвъртина, в която Хоукс направиха серия от 20:0 точки. След сирената те отчетоха седем успешни изстрела от тройката само за частта, последният от които беше дело на влезлия в игра от пейката Крис Хъмфрис. 

Майлс Търнър беше единственият баскетболист от двете титулярни петици, който игра в последната четвъртина. Тя започна с 34 точки аванс в полза на Атланта и завърши с разлика от 29 пункта. Търнър финишира с 19 точки, а Атланта спечели пети мач от последните шест.

Леброн Джеймс отбеляза 27 точки за отбора на Кливланд, който победи Лос Анджелис Клипърс със 114:90 и увеличи аванса си на върха в Източната конференция. Кавс най-вероятно ще спечелят домакинско предимство за плейофите, но вторият в класирането Торонто изостава само на три победи от лидерската позиция.

Юта запази шансове за участие в плейофите, след като победи със 108:99 Сакраменто. Дерик Фейвърс отбеляза 28 точки и спечели 14 борби, а Гордън Хейуърд добави 27 пункта за успеха в неделя вечер. Джаз вече са с баланс от 31 победи и 35 загуби, докато опашкарите в челната осмица на запад са с по 33/33. Това са Далас и Хюстън.