Едни от най-добрите баскетболисти от НБА от близкото минало ще бъдат приети в Залата на Славата по-късно през годината. 

Това са Шакил О’Нийл, Алан Айвърсън и Яо Мин, които превърнаха лигата в още по-атрактивна и запалиха много деца по играта. 

Шак спечели 3 титли с ЛА Лейкърс, след като първоначално игра за Орландо, с който загуби финал през 1995. След това триумфира с Маями през 2006, а мина и през Финикс, Кливланд и Бостън. 

Той записа средно по 23,7 точки, 10,7 борби и 2,3 чадъра на мач в кариерата си и ще бъде запомнен като един от най-доминиращите центрове в лигата, като в момента се справя блестящо и като телевизионен анализатор. 

Кариарата на Айвърсън не бе толкова успешна, но пък той бе блестящ индвидуалист с невероятна техника и кръстосан дрибъл, като 11 пъти бе избран за Мача на Звездите. Гардът 4 пъти бе най-добър реализатор в Лигата и има средно по 26,7 точки на двубой. 

Стигна обаче само един финал с Филаделфия през 2001-а, въпреки че всеки път тимът му бе считан за фаворит за първото място. Проблеми извън терена оказаха своето влияние и той така и не стигна до шампионския пръстен, като по-късно игра за Денвър, Детройт и Мемфис. 

Китаецът Яо Мин не успя да се наслади на продължителна кариера заради серия хронични контузии, но въпреки това бе изключително влияетлна фигура в Лигата през миналото десетилетие. 

Честта да бъдат приети в Залата на Славата получават още четирикратната шампионка в женската НБА Шерил Суупс, колежанският треньор Том Изо и бившият собственик на Чикаго Булс от ерата на Майкъл Джордън Джери Рейнсдорф.