Баскетболистите на Голдън Стейт постигнаха нещо, което до скоро шзглеждаше немислимо.
 
Стеф Къри и компания спечелиха очаквано последния си мач от редовния сезон срещу Мемфис със 125:104 и така подобриха рекорда на Чикаго от сезон 1995-96.
 
Шампионите приключиха кампанията с баланс 73-9, оставяйки зад себе си постижението на Биковете от 72-10. Майкъл Джордън изпрати специално поздравление към Уориърс. 

„Искам да поздравя Голдън Стейт за техния невероятен сезон. Баскетболът винаги носи нови рекорди, а през тази кампания бе удоволствие да гледаш Уориърс и аз очаквам с нетърпение какво ще направят в плейофите” заяви Въздушния. 
 
Стеф Къри завърши подобаващо кампанията, като наниза 46 точки, от които 10 тройки, с които мина границата от 400 за сезона и завърши с 402. Той завършва и като най-добър реализатор в Лигата със средно 30,1 точки на двубой. 

Гостите от Мемфис се бяха заканили да развалят празника на шампионите, но едва ли и те самите си вярваха. Те се държаха до 14:14, след което домакините завършиха първата част със серия от 23:9, за да поведат с 37:23.
 
Стеф Къри наниза 3 поредни тройки за в рамките на минута, като общо наниза 6 за периода и в него вкара 20 точки. Във втората част разликата продължи да се увеличава, за да стигне 70:50 на почивката, а след  това всичко бе ясно.

„Ние искахме да спечелим колкото можем повече мачове, но тези 73 победи означават, че съм част от най-великия тим за всички времена. Само 15 души могат да кажат това” заяви Дреймонд Грийн. 

Поражението за Мемфис бе логично, като тимът приключи кампанията с 10 загуби в 11 мача и се срина до едва 7-а позиция в класирането, осигурявайки сблъсък със Сан Антонио в първия кръг. Голдън Стейт ще играе с Хюстън.