Дори невероятен кош от центъра, пратил мача в продължение, не успя да помогне на Торонто. Маями удържа и след 102:96 поведе с 1-0 в полуфиналната серия. Горещите ще бъдат гости и в следващия двубой. 

Кайл Лаури отбеляза невероятна тройка със сирената, с която направи 90:90 и хвърли феновете в екстаз. До края оставаха 3 секунди, когато гардът получи топката, стигна почти до централната линия и стреля с висока парабола. Гостите не бяха толкова активни в защитата си, за да не направят нарушение. Топката обаче попадна в целта и се наложи да се играе още 5 минути. 

В тях обаче гостите не се пречупиха, те дръпнаха с 98:90, но домакините ги настигнаха до 96:99 и дори имаха топката няколко секунди преди края. Тогава Дуейн Уейд излезе на сцената. Той открадна топката от ДеМар ДеРозън, като отбеляза и бе фаулиран, за да гарантира успеха. 

„Трябваше да печелим този мач на два пъти” призна гардът, който вкара 24 точки. Горан Драгич също игра силно, като завърши с 26. Джо Джонсън добави 16, а тимът от Флорида имаше предимство в борбите с 52-41, което също бе решаващо до голяма степен.