Гардът на Торонто Кайл Лаури напомни за себе си точно когато трябва. Дребничкият баскетболист остави зад себе си слабата си игра в плейофите до момента и избухна с 33 точки, носейки триумф над Маями с 95:91 и аванс от 2-1 в серията. Следващият двубой отново е във Флорида, но канадците отново си върнаха домакинското предимство. 

„Мисля, че това бе само въпрос на време“ заяви Лаури, който имаше успеваемост от едва 31% от игра в елиминациите до момента. В този двубой обаче се развихри, като отбеляза 29 точки през второто полувреме и завърши 11 от 19 от игра и 6 от 6 от наказателната линия. 

Дуейн Уейд водеше Горещите с 38 точки, като тимът му навакса пасив от 13 точки в третата четвърт още до нейния край. В последния период обаче гостите удържаха. Лаури вкара тройка за 85:82 малко повече от 2 минути преди края, а след това добави кош от средна дистанция за 89:86 31 секунди до сирената. 

Уейд върна двете точки, но ДеМар ДеРозън, който вкара 19, отговори с два наказателни удара. Джо Джонсън пропусна тройка за домакините от чиста позиция при следващото притежание и това бе краят за домакините. 

Те освен това загубиха центъра си Хасан Уайтсайд, който напусна във втората част с разтежение в коляното и не се върна, като днес ще мине прегледи. Гостите пък остана без Йонас Валанчунас, който обърна глезен, но вероятно ще бъде на линия за следващия сблъсък.