ДеМар ДеРозън и Каул Лаури изиграха страхотен мач и приближиха Торонто само на победа от финала в Източната конференция на НБА. 

Първият наниза 34 точки, а вторият добави 25 за успеха над Маями с 99:91, който донесе аванс от 3-2 в серията. Мач №6 обаче ще бъде във Флорида. 

Домакините водеха с 20 точки през първото полувреме и с 13 преди началото на последната част, но гостите се приближиха до 87:88 след наказателни удари на Дуейн Уейд по-малко от 2 минути преди края. 

ДеРозън обаче отговори също с точни изстрели от линията, а след грешка на Маями, Лаури отбеляза дълга тройка за 93:87 52 секунди до сирената. След това ДеРозън гарантира триумфа от линията. 

И двата тима обаче получиха нови контузии, след като Демари Каръл от домакините и Луол Денг от гостите напуснаха с проблеми в китките в третата част. Както е известно съперниците играха без титулярните си центрове Йонас Валанчунас и Хасан Уайтсайд. 

Дуейн Уейд водеше Маями с 20 точки, но Горещите вкараха само 6 тройки от 21 опита и макар и да спечелиха борбата с 44-39, не съумяха да стигнат до победа.