Баскетболистите на Торонто за първи път стигнаха финала в Източната конференция на НБА, след като победиха Маями със 116:89 и затвориха серията с 4-3 победи. Така те ще се изправят срещу Кливланд в битка за №1 на Изток. 

Звездите Кайл Лаури и ДеМар ДеРозън бяха в оснавата на триумфа, след като завършиха с 35 и 28 точки, като особено плеймейкърът бе на страхотно ниво, нанизвайки 5 тройки, а добави и 9 асистенции и 7 борби. 

Бисмак Биомбо донесе голяма енергия за канадците със 17 точки и 16 борби, като овладените топки бяха ключови, защото по този показател дамакините имаха предимство с 50-30, като взеха 20 борби в нападение. 

След равностойно първо полувреме Торонто се откъсна в третата четвърт с 16 точки, но силна серия на Маями помогна разликата да падне до 78:86 преди решаващите 12 минути. 

В тях обаче Раптърс стартираха със серия от 15:4 и на практика решиха всичко. Така Маями загуби за първи път след серия от 4 поредни победи в 7-и срещи, а Дуейн Уейд и Горан Драгич не съумяха да поведат отбора.