Баскетболистите на Оклахома Сити показаха, че не случайно са елиминирали Сан Антонио в предишния кръг и сега удариха Голдън Стейт със 108:102, при това в неговата зала, за да поведат с 1-0 в серията и да отмъкнат домакинското предимство на Уориърс. Мач №2 отново ще бъде в Оукланд. 

Тъндър демонстрираха изключителна устойчивост в моментите, в които съперникът им се откъсваше в резултата и в последния период нанесоха решаващия си удар, за да завържат максимално интригата. 

Началото бе равностойно с бърза игра и чести смени на водачеството. Все пак към края на периода домакините успяха да дръпнат с няколко точки и водеха с 27:21, а скоро след началото на втората част дръпнаха с 37:24. 

Тъндър обаче остана близо след добра серия, но пък в един момент Клей Томпсън се разигра и наниза поредни точки, като до почивката имаше 19. Стеф Къри нямаше тройка дълго време, но наниза две, последната от които със сирената за край на първата част и паузата дойде при 60:47 за Голдън Стейт. 

В третия период обаче, Ръсел Уестбрук, който до почивката бе вкарал едва 3 точки, избухна с 19 и разликата падна само на 3 преди решаващата четвърт. Като цяло обаче се виждаше, че играта на Голдън Стейт не върви, а силната защита на Тъндър им носи успех. 

Гръмотевиците започнаха силно в решаващите 12 минути и след като Кевин Дюрант изравни с тройка, се откъснаха напред с 93:89. Последваха доста пропуски на Уориърс и по-малко от 4 минути и половина преди края преднината на Оклахома Сити скочи до 101:93. 

7 поредни точки на калифорнийци върнаха интригата и те дори имаха шанс и да поведат, но го пропуснаха. По-малко от минута преди края Стивън Адамс се отчете с ключова проява, защото се пребори за топката и си спечели нарушение, като реализира на два пъти от наказателната линия. 

Пропуск  на Клей Томпсън бе наказан от Кевин Дюрант, който отбеляза от средно разстояние за 105:100 и това на практика означаваше край на надеждите на шампионите, макар че при 105:102 за Тъндър Уестбрук направи крачки, които не бяха отсъдени. Домакините  загубиха последната част с 14:23, а като цяло през второто полувреме вкараха едва 42 точки, което е твърде малко за възможностите им. 

Ръсел Уестбрук завърши с 27 точки, 12 асистенции и 7 откраднати топки за победителите, а Кевин Дюрант вкара 26, макар че стрелбата на двамата от игра не бе добра – 7 от 21 на първи и 10 от 30 на втория. Стивън Адамс помогна с 16 и 12 борби и също бе със сериозен принос. 

За Уориърс Стеф Къри реализира 26, но не бе ефективен през второто полувреме. Той добави 10 борби и 7 асистенции, но и 7 грешки. Клей Томпсън вкара 25, а Дреймонд Грийн 23, но сега шампионите ще трябва да наваксват.