Отборът с най-лош баланс след редовния сезон в НБА – Филаделфия, очаквано спечели правото да избира под №1 от Драфта следващия месец. 

Шансовете на Сиксърс така или иначе бяха най-големи и тимът, който в последните години преживя огромни разочарования и записа баланс 10-72 през миналата кампания, сега ще може да се подсили. 

„Болката от пораженията е нещо, което не може да се скрие. Градът показа невероятно търпение и толерантност и смятам, че това все пак компенсира поне част от разочарованията, през които трябваше да преминем” заяви треньорът Брет Браун. 

Лос Анджелис Лейкърс ще има избор №2, което бе добре, тъй като ако Езерняците не бяха част от Топ 3, изборът им щеше да бъде за Филаделфия. Очакванията са талантливите младоци Бен Симънс и Брандън Инграм да бъдат избрани именно от тези два тима. 

Бостън Селтикс е под №3 след сделка с Бруклин Нетс, като нито един от останалите отбори не се изкачи в подреждането предвид шансовете, които имаше. Под 4 е Финикс Сънс, след което следват Минесота, Ню Орлийнс, Денвър, Сакраменто, Торонто (от Денвър), Милуоки, Орландо, Юта, Финикс (от Уошингтън) и Чикаго.