Стеф Къри отново показа магията си, а това означаваше само едно – проблеми за Оклахома Сити Тъндър. 

Лидерът на Голдън Стейт отбеляза 17 от своите 28 точки в третата част, в която Уориърс се откъснаха солидно напред и след 118:91 изравниха резултата в серията на 1-1 победи. Сега обаче предстоят две срещи в залата на Гръмотевиците. 

Много по-балансирана игра, по-добро движение на топката и по-малко грешки помогна на калифорнийци те да нямат поредни поражения през сезона, като за 12-и път след загуба отговориха с победа. 

Гостите се държаха до почивката, когато губеха само с 49:57. Кевин Дюрант имаше 23 точки за първото полувреме, но след него добави едва 6. Ръсел Уестбрук се отчете с 16 и 12 асистенции, но големият проблем бе и това, че за първи път през сезона Голдън Стейт взе повече борби от Оклахома Сити – 45-36. 

Къри избухна в средата на третата четвърт, когато за по-малко от 2 минути отбеляза 15 точки с няколко точни изстрела отдалеч. Разликата се вдигна до 76:59 и домакините повече не погледнаха назад. 

След това разликата мина 30 точки и в последните минути двубоят просто се доиграваше. Клей Томпсън нямаше ден в стрелбата с 5 от 17 за 15 точки, но Андре Игуодала добави 14, а още четирима играчи на Уориърс завършиха с двуцифрен актив, като стрелбата на тима от игра бе 50,6%.