С такава игра на Кайл Лаури и ДеМар ДеРозън, за Кливланд ще бъде много трудно да пречупи Торонто. 

Тази нощ гардовете на Раптърс завършиха общо с 67 точки, като първият вкара 35, а вторият 32 и двамата осигуриха триумфа със 105:99 и равенство от 2-2 в серията. Кавалиърс ще бъдат домакини в мач №5. 

„Бяхме отписани рано, но харесваме подобни предизвикателства” заяви ДеРозън, чийто тим загуби с общо 50 точки разлика първите две срещи от серията, но след това успя да се вдигне. 

„Трябва да продължим да отговаряме всеки път, когато те ударят и ако те ни ударят три пъти, ние да ударим четири пъти” изтъкна Лаури, чийто тим спечели само 2 от досегашните си 8 визити в плейофите. 

Канадците отвориха аванс от 16 точки на почивката и от 18 в началото на третата част, след като гостите вкараха едва 3 от 22 изстрела отдалеч. Постепенно обаче Кливланд се върна в двубоя, а след серия от 11:3 на старта на последната четвърт, от които 3 поредни тройки на Чанинг Фрай, те се приближиха до 80:81. 

Мачът тръгна кош за кош като по-малко от 5 минути преди края Кливланд бе напред с 96:94. ДеРозън обаче изравни със стрелба от средна дистанция, а след това тимът му добави още 5 поредни точки. Кайри Ървинг вкара тройка за 101:99, но ДеРозън реализира след пробив, а след това Биомбо спря Джей Ар Смит с отлична защита. Пробив на Лаури 22 секунди преди сирената гарантира успеха. 

„У дома трябва да играем много по-добре и съм сигурен, че ще го направим” закани се ЛеБрон Джеймс, който вкара 29 точки. Ървинг добави 26, но Кевин Лав отново не бе на ниво, като остана само с 10 и за втори път поред не игра в последната четвърт, като този път проблемът бе, че стъпи върху крак на съдия и получи лека травма, но се очаква да бъде на линия за мач №5.