Суперзвездата на Кливланд ЛеБрон Джеймс не бе доволен от началото на финалната серия в НБА, след като Кавалиърс паднаха с 89:104 при гостуването си на Голдън Стейт. 

Тимът от Охайо свърши отлична работа срещу лидерите на противника Стеф Къри и Клей Томпсън, ограничавайки ги до общо 20 точки, но не успя да се възползва и допусна разочароващо поражение. 

„В защита се справихме добре. Имахме своя план и го следвахме. Въпросът е, че в нападение нещата не се получиха както трябва и определено е нужно подобрение в атаката ни. Необходимо е движим добре топката, а и да се движим без нея. Ще гледаме повторение на двубоя, за да видим къде сбъркахме. Изпуснахме момента в третата част, когато ги настигнахме, а след това в последната те се откъснаха сериозно“ коментира Леброн. 

„Когато пейката на съперника вкарва повече от твоята с 45:10 и си дал 25 точки след грешки е ясно, че ще бъде много трудно да спечелиш, независимо какво прави някой или какво не прави друг“ допълни суперзвездата, който остана само на асистенция от трипъл-дабъл, но това едва ли го топли особено. 

„Справихме се отлично срещу Стеф и Клей и ги ограничихме, но Ливингстън се включи отлично за тях. Неговата височина му дава предимство, а и той стигаше до добри позиции за стрелба. Освен това ние пропуснахме твърде много изстрели от правоъгълника, което им помогна“ допълни треньорът Тайрон Лу.