Намиращият се в много трудна ситуация тим на Кливланд може да получи още един сериозен удар в стремежа да стигне до титлата в НБА, тъй като участието на Кевин Лав в оставащите мачове от серията е под въпрос. 

Крилото получи удар в главата от Харисън Барнс по време на двубой №2 и напусна в началото на второто полувреме, като впоследствие стана ясно, че е получил мозъчно сътресение. 

Той получи разрешение да се прибере с тима в Охайо, но сега трябва да следва протокола на Лигата за подобни ситуации и трябва да покаже липса на всякакви симптоми и да премине различни тестове, преди да получи разрешение да играе отново. А това ще отнеме известно време. Кливланд губи с 0-2 и докато един от лидерите на състава бъде на линия всичко може да е приключило. 

Лав пострада във втората част, когато при борба за топката Барнс го удари в задната част на главата с лакът. Той падна на паркета, но след това се изправи и продължи. Баскетболистът дори започна второто полувреме, но след като е усетил виене на свят сам напусна и не се завърна повече. 

Липсата на Лав ще накара Тайрон Лу да прави промяна в титулярната си петица Кливланд със сигурност губи важен играч. Единият вариант е Чанинг Фрай да стартира, а другият Тимофей Мозгов да започне като център, а Тристън Томпсън да стане тежкото крило.