Голдън Стейт загуби важна фигура за мач №5 от финала в НБА. Уориърс водят с 3-1 срещу Кливланд и могат да приключат всичко в своята зала, но ще трябва да го направят без Дреймонд Грийн. 

Лигата наказа крилото, след като промени нарушението му срещу ЛеБрон Джеймс от предишния сблъсък и от обикновен фаул го направи груб от първа степен. При това положение Грийн прави 4-о подобно нарушение в плейофите през 2016-а и заради натрупване получава санкция от една среща. 

Инцидентът между него и Джеймс стана в последната част, когато при една ситуация двамата се сбутаха и Грийн падна на земята. ЛеБрон обаче го прекрачи, което ядоса играча на Уориърс, който изправяйки се посегна с ръка към слабините на съперника. След това двамата продължиха да разменят реплики и да се бутат преди да се намесят съотборниците им и съдиите. 

Грийн обясни впоследствие, че е почувствал липса на уважение от страна на Леброн и затова е реагирал. Той обаче няма право да присъства дори и в залата за двубой №5, но според информациите най-вероятно ще се опита да бъде на мача и да вдъхнови съотборниците си, макар и да получи солена глоба след това. 

Както е известно преди това крилото имаше неприятности от подобно естествено в серията с Оклахома Сити. Предвид сериозната му роля в състава на Голдън Стейт ще бъде интересно как калифорнийци ще се справят без него в двубоя, който е утре от 4,00 часа сутринта българско време. Най-вероятно в стартовия състав ще попадне Андре Игуодала.