Голдън Стейт губи титулярния си център Андрю Богът до края на финалната серия в НБА срещу Кливланд. Уориърс водят с 3-2 преди гостуването си в мач №6. 

Австралиецът пострада в предишния двубой, когато при една ситуация Джей Ар Смит падна върху крака му, който остана опънат и баскетболистът определено изпитваше силна болка. 

Той все пак замина с отбора за Охайо, а направените тестове показаха, че става дума за сериозни натъртвания и разнежение в лявото коляно. Прогнозите са Богът да се възстановява между 6 и 8 седмици. 

Това означава, че той е аут със сигурност до края на юли, а това поставя под въпрос участието му на Олимпиадата в Рио, където първият двубой на Кенгурата е на 6 август. 

Макар и да не играе много в мачовете, центърът ще липсва на Голдън Стейт, тъй като е солиден в защита и в мач №2 се отчете с 5 чадъра. Другите центрове в отбора са Фестъс Езили и Андерсон Варежао, но най-вероятно Дреймонд Грийн ще играе дълго време на тази позиция. 

Той ще се върне след изтърпяно наказание в предишния мач, който калифорнийци загубиха с 97:112. Шестият сблъсък в залата на Кливланд е в петък от 4,00 часа сутринта българско време.