Завръщащият се в игра Дреймонд Грийн заяви, че Голдън Стейт вече е щял да се радва на втората си поредна титла, ако е взел участие в мач №5 от битката за титлата в НБА. 

Крилото пропусна сблъсъка поради наказание след удар срещу ЛеБрон Джеймс в мач №4 и Уориърс не успяха да затворят серията в Оукланд, губейки с 97:112 след като Краля и Кайри Ървинг вкараха по 41 точки. Те обаче все още водят с 3-2 преди следващия двубой, който е утре сутринта от 4,00 часа сутринта българско време. 

„Твърдо вярва, че ако играех в мач №5, щяхме да спечелим. Аз обаче не играх, защото се поставих в позиция, която не ми позволяваше да играя. Момчетата се бореха, но не успяха да спечелят. Сега аз трябва им помогна в битката“ заяви Грийн. 

„Спокоен съм. Достатъчно трудно е да спечелиш мач от финалите, та да се натоварвам и допълнително с други неща. Да победиш като гост пък прави ситуацията още по-тежка, така че предизвикателството е голямо и аз ще се опитам да направя каквото мога, за да победим“ добави той. 

Нито един тим в историята досега не е обръщал финална серия от 1-3, но Кавалиърс определено ще имат шанс да го направят, ако ЛеБрон и Кайри продължат да играят по същия начин. „Готови сме, но няма да е лесно, защото срещу себе си имаме голям отбор“ каза Джеймс.