Лидерът на Голдън Стейт Стеф Къри пое вината за поражението от Кливланд в решаващия мач №7 и загубата на титлата в НБА. 

Гардът отбеляза само 17 точки при стрелба от игра 6 от 19 и като цяло бе колеблив в цялата серия, в която тимът му пропиля аванс от 3-1 победи и стана първият тим загубил подобна преднина във финалите. 

„Не бях ефективен. Имах добри моменти, но не направих достатъчно, за да помогна на отбора да спечели, особено в решаващите моменти. Бях агресивен, но не по правилния начин. Случилото се ще ме преследва, защото от мен се очаква да поведа отбора. Ще запазим обаче спомена, за да останем заедно и да се върнем. Сега обаче е много трудно” коментира Къри. 

„Наистина е тежко. Това е. Просто днес не бях на необходимото ниво. Помнейки това чувство догодина ще се върнем и ще бъда по-добър. Боли ни и няма как да е различно. Трудно е да приемем случилото се, но аз се гордея с всички момчета. Вярвам, че ще имаме още шансове да стигнем до титлата и да бъдем тук отново” добави той. 

Уориърс пропуснаха последните си 9 стрелби в мача от игра и Клей Томпсън нямаше обяснение за случилото се. „Не зная и ми е много трудно да намеря правилния отговор. Това е най-трудния момент в кариерата ми” каза той.  

Дреймонд Грийк, който се отчете с 32 точки и 15 борби пък сподели: „Ще се поуча от случилото се и ще се върна по-силен. В крайна сметка аз съм виновен, че бях наказан за мач №5. Това обаче няма да е последният път, когато ще ни видите тук”.