Отборът на Оклахома Сити Тъндър, който бе много близо до това да играе финал в НБА през последния сезон, привлече качествен стрелец в стремежа да убеди суперзвездата Кевин Дюрант, който на 1 юли става свободен агент, да остане в отбора. 

Гръмотевиците направиха сделка с Орландо Меджик, според която получиха атрактивния Виктор Оладипо, който е и доста добър реализатор. Заедно с него в отбора идват опитния Ерсан Иляйсова и синът на литовската легенда Арвидас Сабонис – Домантас, който бе взет под №11 от Драфта. Към Орландо се насочва Серж Ибака, който бе полезен в нападение, но и изключително силен в защита.

Оладипо е избор №2 от драфта от 2013-а, като през миналия сезон записа средно по 16 точки, 4,8 борби и 3,9 асистенции средно на мач. Той определено изглежда като отличен избор за тима, който се нуждаеше от по-добър стрелящ гард, където през последния сезон бяха използвани Андре Робърсън, Дион Уейтърс и Ранди Фой. 

В лицето на Ибака Оклахома Сити се лишава от изключително солиден защитник, който бе полезен както в близост до коша, така и в ситуации един на един. Освен това той бе полезен и в нападение, макар и показателите му по отбелязани точки да паднаха от 15 през 2013-14 до 12,6 през миналата кампания. 

Идващият Домантас Сабонис обаче може да се окаже отличен избор за заместник, тъй като е висок 210 см. и записа по 17,6 точки и 11,8 борби за Гонзага през миналия сезон.