Гард, който никога не е участвал в Мача на Звездите, се превръща в най-добре платеният играч в НБА. 

Става дума за Майк Конли, който се е договорил с Мемфис да остане в тима за следващите 5 сезона срещу невероятните 153 милиона долара. Това прави средно по повече от 30 милиона на година. 

За мнозина изключително подценяван, Конли бе свободен агент и се срещна с Далас Маверикс, но от Гризлис нямаха намерения да се разделят с него и са му направили оферта, която не е могъл да откаже. 

Цялата кариера до момента на баскетболиста премина в Мемфис и заедно с Марк Гасол двамата са в основата на силното представяне на отбора в последните години. 

Към тях ще се присъедини и още един солиден играч, тъй като от тима са се разбрали и солидният стрелец Чандлър Парсънс да облече екипа на Гризлис. Той ще получи 94,8 милиона долара за 4 сезона. 

В същото време стана ясно, че центърът Дуайт Хауърд се е разбрал да заиграе в родния си град. Той ще се присъедини към Атланта Хоукс с 3-годишен контракт срещу 70 милиона долара. 

Друг солиден защитник, към когото имаше сериозен интерес – Хасан Уайтсайд, реши да остане в Маями. Джоаким Ноа ще премине в Ню Йорк за 4 сезона срещу 72 милиона, а ветеранът Джо Джонсън ще играе в Юта, като ще получи 22 милиона за 2 години.