Испанската баскетболна икона Пау Гасол е решил да продължи кариерата си в Сан Антонио и се е договорил с тима за двугодишен договор за 30 милиона долара. Вторият сезон зависи от нето дали ще бъде изпълнен. 

Баскетболистът, който утре става на 36 години, изкара последните два сезона в Чикаго, но напусна отбора. Интерес към него имаше още от Торонто и Портланд, които му предлагаха и повече пари, но той реши да замине за Тексас, след като още през 2014-а бе близо до това да подпише с Шпорите. 

Идването на Гасол в отбора ще означава, че Сан Антонио ще бъде сериозен претендент за титлата, въпреки че миналия сезон отборът отпадна още на полуфиналите в конференцията. 

Освен това испанецът ще замени легендата Тим Дънкан, който планира да прекрати кариерата си и се очаква скоро да обяви официално и решението си да се оттегли от играта. 

Гасол, който е двукратен шампион на НБА с ЛА Лейкърс, носи екипа още и на Мемфис, където прекара първите сезони от кариерата си. Той има средно по 18,2 точки и 9,5 борби в кариерата си, като през миналата кампания записа по 16,5 точки и 11 овладени топки за Биковете.