Преминаването на Кевин Дюрант в Голдън Стейт донесе и някои негативни коментари от страна на легенди на НБА, които не приемат, че е правилно толкова талантливи играчи да бъдат в един отбор. 

Подобно изказване направи и един от знаковите играчи в Лигата от 80-те години на миналия век – Лари Бърд, който заяви, че никога не е мислел да играе заедно с Меджик Джонсън, въпреки че двамата бяха много добри приятели извън терена. 

„Всеки иска да бъде в силен отбор и точно затова имаме право на избор, когато сме свободни агенти. Честно казано обаче, по мое време не можех да си представя, че ще играя в Лейкърс с Меджик Джонсън. Идеята бе да го бия” сподели Бърд. 

„Сега обаче тези момчета са различни и до голяма степен ги разбирам. Освен това, след като всичко е по правилата, няма проблем и те могат да правят каквото си искат.  Когато ние играехме и през ум не ми е минавало да отида в друг тим с велики играчи, просто защото в моя отбор имаше такива” добави той. 

Междувременно Голдън Стейт добави още един играч към отбора си, след като привлече опитния Дейвид Уест с договор за един сезон. През миналия сезон той бе част от Сан Антонио, а сега ще опита да спечели мечтаната титла с Уориърс. Иначе калифорнийци се разделиха с доста баскетболисти, след като си тръгнаха Андрю Богът, Харисън Барнс, Фестъс Езили, Морис Спейтс, Леандро Барбоса, Йън Кларк и Брандън Ръш.