Суперзвездата на НБА ЛеБрон Джеймс смята още дълго време да доминира в лигата, защото голямата му цел остава да надмине идола си Майкъл Джордан.  

Краля изведе Кливланд до първа титла през юни след знаменит обрат от 1-3 до 4-3 срещу Голдън Стейт и се надява, че още доста време може да играе на най-високото ниво. 

„Моята мотивация е един дух, когото преследвам. Един дух, който игра в Чикаго. Моята кариера обаче е различна от тази на Майкъл Джордан. Това, което той направи бе невероятно и аз се радвам, че съм в позиция да бъда считан за един от най-добрите играли някога“ сподели ЛеБрон в интервю пред „Спортс Илюстрейтид“. 

„Ако обаче успея да се превърна в най-великият баскетболист в историята, това би било нещо наистина изумително. Когато обаче приключа ще бъда в мир със себе сизаради постигнатото“ добави лидерът на Кавалиърс, който бе великолепен по време на финалната серия срещу Уориърс. 

Изказването му обаче веднага породи полемика и бившият съотборник на Джордан Би Джей Армстронг веднага заяви, че няма как Майкъл да бъде надминат от някой от настоящите играчи. 

„Да преследваш дух само по себе си означава, че преследваш нещо нереално, нещо, което няма как да постигнеш. Сега просто обстоятелствата са различни и няма как той да надмине Майкъл. Това, което може да направи е просто да преминава всяко препятствие, което му се изпречи на пътя“ заяви трикратният шампион с Биковете. 

„Ако искаш да си най-великият, не трябва да се сравняваш с никого. Бъди ЛеБрон Джеймс. Точно това направи Майкъл Джордан и отхвърли всякакви сравнения. Той се сърдеше всеки път, когато го питаха за някой друг бивш играч. Майкъл остави всички зад себе си и моят съвет към ЛеБрон е просто да се отърси от всякакви сравнения“ каза още Армстронг.