Една от най-големите звезди в НБА от последните години – Кармело Антъни обяви, че се отказва от националния отбор, след като помогна на САЩ да спечели третото си поредно олимпийско злато. 

Вчера америкарнците се справиха лесно със Сърбия след 96:66 и така крилото стана първият играч, който триумфира на три Олимпиади. Той е най-добрият реализатор за състава на тези форуми с 336 точки, а освен това е и водещият борец под двата коша със 125. 

„Зная, че това е краят за мен. Посветих се на това още през 2004-а и видях най-лошото, но и най-хубавото. Ето че сега съм тук с три златни медала по-късно” заяви Антъни веднага след успеха над сърбите, при който се отчете със 7 точки и също толкова борби. 

„Мисля, че дадох достатъчно на националния отбор на САЩ. Тези дни ще ми липсват, но е време да отстъпя мястото си на по-младите момчета и да им дам въдможност също да бъдат част от нещо специално. Беше забавно пътуване, което не бих заменил за нищо на света” добави 32-годишният Мело, който сега ще се надява да има поводи за радост и с екипа на Ню Йорк Никс.