Едни от най-големите играчи в историята на баскетбола заслужено бяха приети в Залата на Славата в Спрингфийлд, Масачузетц. Алън Айвърсън, Шакил О'Нийл и Яо Мин получиха тази чест, след като оставиха солидна следа зад себе си. 

Тримата са хедлайнърите на "Клас 2016", включващ още звездата от женската НБА Шерил Суупс, треньора на колежанския отбор на Мичиган Том Айзо и собственика на Чикаго Булс от 90-те години Джери Рейнсдорф. 

Посмъртно бяха удостоени съдията Дарел Гаретсън, първият афроамерикански треньор в професионална лига Джон Маклендън, бившият играч в НБА и АБА Зелмо Бийти, както и Къмбърленд Поузи, който е част и от "Бейзболната зала на славата".

В залата бяха и други легенди като Бил Ръсел, Бил Уолгън, Алонзо Моурнинг и Дикембе Мутомбо, които представиха играчите преди приемането им. 

„Не съжалявам за човека, който съм. Аз съм човек, който се радва на обичта на семейството си, съотборниците си и феновете" каза Айвърсън, който благодари 
на треньора си в колежа Джорджтаун Джон Томпсън, който е спасил кариерата му, както и на първия му треньор в НБА Лари Браун, който го е превърнал от добър млад играч в най-добрия баскетболист в НБА.

За разлика от Айвърсън, който така и не успя да спечели титлата в НБА, Шакил О'Нийл направи това 4 пъти - три пъти като играч на Лос Анджелис Лейкърс и веднъж с екипа на Маями Хийт.

"Знам, че баща ми е сега някъде на небето и спори с Уилт Чембърлейн, че неговият син е най-добрият център, играл някога. Благодарен съм на Коби Брайънт, който ми помогна да спечеля 3 титли, но също така бе в основата на трансфера ми в Маями", заяви с усмивка Шак.

216-сантиметровият О'Нийл завърши кариерата си с 23,7 точки, 10,9 борби и 2,3 чадъра средно на мач, бивайки един от най-доминиращите играчи под двата коша. 

229-сантиметровият Яо Мин, който през 2002 година стана първият азиатец, избиран под номер 1 в драфта в НБА, обяви, че винаги ще бъде благодарен за това, което е направил тимът на Хюстън Рокетс за него. Третият най-висок играч, играл някога в НБА, каза още, че ще продължи да работи за това да популяризира баскетбола по света.

„Аз съм тексасец и фен доживот на Хюстън Рокетс“ заяви Яо, чиято кариера приключи преждевременно заради серия от контузии.